Enkelt, enkelt, enkelt…

Ofta är det snabba puckar som gäller när det är dags för middag. Alltid är det någon i familjen som ska iväg till nån träning eller kompis eller… Hade tänkt göra köttbullar och morotsbiffar igår, men hade helt enkelt inte tid. Det fick bli enkla lösningen. Köttbullar i ugn med potatis, kålrot och morötter. Hade lite gräddfil kvar från helgen, som jag blandade med lite sötsur sås. Jättegott! La köttbullarna på ena sidan av plåten, på så sätt blev den andra sidan vegetarisk. Snabbt, enkelt och mumsigt för alla!

Du behöver: 10 potatisar, 4 morötter, en bit kålrot, 500 gr köttfärs, 1 ägg 2 msk olja, salt och peppar. Några deciliter gräddfil, yoghurt eller creme fraiche och några matskedar thailändsk sötsur sås.

Skölj potatisen och skär den sedan i klyftor, behåll skalet på. Skala morötterna och skär dem i kraftiga stavar. Skala kålroten och skär även den i stavar. Blanda köttfärsen med lite salt och peppar och tillsätt ägget. Blanda väl. Lägg potatis, morötte och kålrot i en ugnsfast form eller på en bakplåt, häll över oljan och rör om. Forma köttfärsen till köttbullar och lägg emellan rotsakerna. Grädda i 225 grader i mellan 45-60 minuter. Igår lät jag rotsakerna stå inne i ugnen medan jag gjorde i ordning köttfärsen. Beroende på hur stora stavar men gör kan det ta lite längre tid för rotsakerna att bli klara än för köttfärsen. Servera med en röra av gräddfil eller liknande och sötsur sås samt en fräsch sallad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s