Tänk om alla familjer fick bli pepparkakor till jul

De var inte roligt att läsa tidningen i morse. Jag blev chockad över domen mot de två svenska journalisterna, Martin Schibbye och Johan Persson, som sitter fängslade i Etiopien. I går blev de dömda som skyldiga till både illegal inresa i landet och för terrorbrott. Jag tänker på dem, förstås, men också på deras familjer, som nu väntar på att få veta hur långt straffet blir, 15 år eller mer pratas det om.

Jag har en aktivistvän som känner Johan Persson. Hon och några vänner till henne stödjer Johan och Martin genom ett upprop på Facebook. De har organiserat flera manifestationer och kämpade tidigt för att svensk press skulle skriva om fallet. Om du vill gilla deras aktioner hittar du sidan här.

När jag läser artiklarna, som uppdateras under dagen, känner jag en oerhörd tacksamhet över att ha min familj samlad. Mina två döttrar bakade pepparkakor häromdagen och Hanna, den äldsta, gräddade hela familjen. Visst är det fint?! Längst till vänster står Johan, intill honom är det jag, sedan kommer Hanna själv och intill henne lillasyster Lina, bredvid Lina ser du katterna Rex och Vimsa, sedan kaninen Fiona och hunden Nala, längst till höger är vårt hus och över alltihopa lyser hjärtats sol. Oh, vad jag önskar att alla familjer kunde få bli pepparkakor till jul.

Advertisements

2 thoughts on “Tänk om alla familjer fick bli pepparkakor till jul

  1. I love the gingerbread (pepparkakor?) family that Hanna baked! I didn’t know you have 2 cats AND 2 dogs. Happy New Year! (did you get my e-card email?)

    • Yes pepparkakor is gingerbread! No we only have one dog. Two cats, one rabbit and one dog…almost a farm 🙂
      No I didn’t get the email-card, strange…, thanks anyway and HAPPY NEW YEAR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s