Fantastiskt goda smaker ihop…

…utropade Johan idag när vi åt denna goda fisk- och auberginrätt. “Den får du gärna göra igen!” Även tjejerna tyckte det var gott. Ädelosten blandade sig gott med vitlöken och persiljan och morötterna till potatisen gav en lite söt touch. Mumsigt. Men det höll på att inte bli nåt alls.När jag hade skurit upp ädelosten för att sedan smula den över fisken oc auberginen gick jag ut ur köket en stund. Då passade lilla hunden på att äta upp osten! Äldsta dottern fick snabbt cykla till ICA för att köpa ny. Och hunden och jag fick en orolig natt med magont och kräk…

Vit fisk eller aubergine med vitlöks- och ädelosttäcke

Du behöver: 400-500 g vit fisk, till exempel sej eller hoki, 1 stor aubergine om du gör fisken också, annars behöver du 2-3 auberginer, 4 stora vitlöksklyftor, 1 kruka bladpersilja, 2 msk olja, 2 msk margarin och 100 g ädelost

Skala och hacka vitlöken och stek i oljan och margarinet. Hacka persiljan och låt steka med. Salta och peppra.
Skär auberginen i skivor, lägg på vitlöks- och persiljeblandningen och rosta i ugn på 200 grader cirka 30 minuter eller till skivorna fått lite färg. När det återstår 10 minuter av gräddningen lägg på ädelosten smulad. OBS! Om du gör fisken också ska du bara ta hälften av vitlöksblandningen och ädelosten på auberginen. Resten spar du till fisken.
Om du gör fisk: Smeta på resten av vitlöksblandningen och smulad ädelost på fisken och grädda i 10 minuter i ugn på 200 grader.
Servera med klyftpotatis (gärna uppblandad med morötter) eller råstekt potatis och en sallad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s