Hela middagen i vår nya Muurikka

Äntligen fick vi en Muurikka. Har funderat länge, länge på att skaffa en och för några dagar sedan gjorde jag slag i saken. Det är en helt fantastisk stekhäll, eller flat wok, där man kan tillaga en hel middag över öppen eld eller på grillens galler, som vi gjorde i går kväll. Använder man den över öppen eld skruvar man bara i tre ben som den står på. Muurikkan kommer ursprungligen från Finland.

Igår blev det lax i folie kryddad med en harissablandning och lite flingsalt. Paprika som vi fyllde med fetaost, keso och hackad färsk basilika. Halva tomater med lite herbamare. Aubergineskivor kryddade med paprika. Champinjoner och vårlök. Och så färskpotatis i klyftor.

Vi la allt på stekhällen. Lät paprikorna och tomaterna bara ligga så de blev varma och nästan mjuka, men ändå krispiga. Champinjonerna och löken rörde vi om så att de stektes på alla sidor. Likadant med potatisen. Auberginen vände vi då och då så att den skulle bli riktigt mjuk rakt igenom. Och laxen fick ligga och grilla sig i folien, som vi öppnade alldeles på slutet. Jättelätt, fantastiskt gott och väldigt roligt. Hela familjen fick plötsligt massor av goda idéer till nya muurikkarätter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s