Amerikansk pannkakstårta med jordgubbar

Idag längtade vi efter efterrätt. Vad skulle vi göra då? Jag som försöker lära mig ta fina matbilder tänkte att vi måste göra nåt med vacker färg. Så det blev en riktigt smarrig pannkakstårta med massor av röda, härliga jordgubbar. Rätten var ny för oss, men det blev högsta poäng. Lina, yngsta dottern, stekte både pannkakorna och var med och arrangerade själva tårtan. Visst blev den fin?!

Till pannkakorna behöver du: 25 g + 25 g margarin, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk strösocker, 1/2 tsk salt, 1 ägg, 3 dl filmjölk, 3/4 dl mjölk.

Till garneringen behöver du 1 liter jordgubbar och lite florsocker.

Smält 25 g margarin. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt filmjölk, mjöl, ägg och det smälta margarinet. Blanda väl. Stek pannkakorna i 25 g margarin några minuter på varje sida. Lägg pannkakorna på hög med skivade jordgubbar emellan. Pudra över lite florsocker. Servera med lönnsirap.

2 thoughts on “Amerikansk pannkakstårta med jordgubbar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s