Rödbetsröra med rostade klyftpotatis

Regn och rusk igen. Ingen grillning, men en spännande rödbetsröra.

Du behöver: 8 små färska rödbetor, 1 avocado, 1 dl cashewnötter, 1/2 citron, 2 tsk senap (jag älskar dijon så det blev den idag) och 2 msk keso.

Koka rödbetorna med skalet kvar tills de är mjuka. Häll kallt vatten över dem så att de svalnar då kan du bara trycka bort skalet. Hacka rödbetorna och cashewnötterna och blanda ihop. Mosa ner avocadon och blanda sist i senapen, citronen och keson.

Potatisen rostas i ugnen cirka 1 timma på 200 grader. Servera en sallad på red chart (eller annan plocksallad), morötter och rädisor till. Köttätarna åt stekt chorizo och creme fraiche med vitlök till den goda rödbetsröran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s