Smörstekta kantareller med bakad potatis och citron

Vi har haft en fantastisk helg med supersuper väder här på västkusten. Yngsta dottern, Lina, passade på att åka till Bengtsfors tillsammans med grannfamiljen och plocka kantareller, medan vi var ute med båten och försökte dörja makrill. Lina hade mer tur än vi. inte en enda makrill lyckades vi få på kroken, medan Lina hittade så här mycket kantareller:

Hon hade dessutom rensat nästan allihopa så det var bara att borsta av dem lite och sedan förvälla dem. Det är superenkelt, man lägger dem bara i en gryta, saltar lite och låter dem koka i sin egen vätska. Vätskan låter man nästan koka in, sedan ska de svalna och så in med dem i frysen.

Det är gott att ha lite svamp i frysen till hösten, men vi kunde naturligtvis inte låta bli att njuta av de nyplockade kantarellerna och smörstekte en hel hög till middagen.

Så bakade vi potatis, la en klick creme fraiche på och serverade de nystekta kantarellerna med lite citron.

Det smakade helt ljuvligt!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s