Tvillingbiffar med spenat och soltorkade tomater

Så var det åter dags för en liten tvillingrätt. Det har varit lite stressigt här denna veckan med skolstart och flera kvällsaktiviteter så det fick bli något enklet. Pannbiffar. Lika men ändå olika. För att göra dem lite extra festliga la jag i hackad färsk spenat och soltorkade tomater. Istället för potatis blev det blomkål som jag gjorde mos av.

 

Till kikärtsbiffarna behöver du: 4 dl kokta kikärtor, 3/4 dl havregryn, 1 dl mjölk, 1 ägg, 2 cm hackad purjolök, 1/2 dl hackad färsk spenat, 1/2 dl hackade soltorkade tomater, salt, peppar och lite olja att steka i.

Till de vanliga biffarna behöver du: 500 gr blandfärs, 3/4 dl havregryn, 1 dl mjölk, 1 ägg, 2 cm hackad purjolök, 1/2 dl hackad färsk spenat, 1/2 dl hackade soltorkade tomater, salt, peppar och lite olja att steka i.

Till blomkålsmoset behöver du: 1 stort blomkålshuvud, 1 dl creme fraiche, salt och peppar.

 

Blanda först ihop havregrynen och mjölken och låt stå och dra i cirka tio minuter. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Rulla stora bollar i händerna och platta sedan till dem. Stek i olja några minuter på varje sida. Under tiden havregrynen drar kan du lägga blomkålen i mindre buketter i en gryta med vatten och lite salt. Låt koka så att blomkålen blir mjuk. Mixa sedan blomkålen tillsammans med creme fraiche så att den blir som ett mos. Salta och peppra. Servera med en god sallad eller några skivor tomater.

 

Blomkålsmoset blev jättegott och kikärtsbiffarna gillades av hela familjen. Lunchlådan till en av köttätarna bestod i dag av lite mos, två vanliga biffar och en kikärtsbiff. Smaklig måltid 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s