Falsk Moussaka med fetaost och coucous

Den här moussakan innehåller ingen béchamelsås. Däremot har jag lagt till lite bulgur eller couscous, så någon riktig moussaka är det egentligen inte. Jag väljer sojafärs eller quornfärs till den här rätten, det funkar för hela familjen. Den här gången har jag också lagt på lite fetaost som ger extra god smak. 

Goda “Moussakan”

IMG_5855 - KopiaDu behöver: 300 g sojafärs eller quornfärs, 1 burk krossade tomater, 2-3 auberginer, cirka 500 g, 1 gul lök, 1 msk persilja, ½ tsk timjan, ½ tsk rosmarin, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 dl riven ost och 3 dl couscous eller bulgur.

Hacka och stek löken, häll i soja- eller quornfärsen och fräs, blir den för torr tillsätt lite vatten. Häll i krossade tomater och persilja, timjan, rosmarin och vitlöken. Låt allt koka ihop. Koka bulgur eller couscous enligt förpackningen. Skiva auberginen och stek den gyllenbrun i olja.

Lägg couscousen i botten på en ugnsfast form. Lägg quornröra över, aubergine och lite ost. Varva sedan quornröra, aubergine och ost i så många lager det räcker till. Avsluta med quornröra och ost (har du lite överbliven fetaost är det jättegott att lägga på toppen). Grädda i ugn i 200 grader cirka 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera med en sallad på isbergssallad, tomater och gurka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s